Vilele sunt preferate de familiile cu copii, iar apartamentele elegante de tinerii dornici de distractie. Dincolo de rafinament, cu totii cer obligatoriu priveliste la mare, pentru care sunt dispusi sa plateasca oricat.

Daca pana acum apartamentele erau cele care dominau piata imobiliara de pe litoral, vara aceasta vilele au inceput sa-si faca loc in preferintele cumparatorilor. In Mamaia, oferta este limitata. De aceea, cei care isi doresc o casa se orienteaza spre zona dintre statiune si Navodari.

O proprietara si-a ridicat o casa pentru ea in urma cu cativa ani, intr-un stil clasic, asa cum a visat toata viata. Acum insa s-a hotarat sa o scoata la vanzare: pentru 270.000 de euro.

Anca Ionescu, proprietar casa: "Noaptea se aude marea, in timpul zilei simti briza, cam 100-150 de metri pana la plaja, suntem acolo in 5 minute."

Vilele sunt preferate de familiile cu copii care isi doresc fie o casa de vacanta, fie o resedinta permanenta departe de zgomotul orasului. Vanzarile au crescut in acest an cu 20%, mai ales pentru casele de lux aflate cat mai aproape de mare. O vila cu doua etaje pe promenada falezei din Eforie Sud, cu 6 dormitoare cu bai proprii, doua terase si o curte si se vinde cu 300.000 de euro.

Si vilele amplasate pe malul lacului Siutghiol au devenit interesante pentru cumparatori desi, acum cativa ani, nu prea atrageau clientii. In Ovidiu, pe partea opusa statiunii Mamaia, o casa cu spatii generoase se intinde cat 10 apartamente. Are o terasa de 260 de metri patrati, cu o vedere superba spre lac, insula Ovidiu si Mamaia. Pretul este de 350.000 de euro.

Pentru cei care iubesc Vama, se dezvolta un proiect imobiliar care se intinde pe 6 hectare. Arhitectii au conceput acest proiect ca un mic sat, amplasat la intrarea in vama. Potentialii cumparatori au de ales intre patru tipuri de case, concepute in stil traditional dobrogean. Fiecarei case ii este alocat un teren de 500 de metri patrati. Parcelele de teren se pot vinde si separat, cu preturi care incep de la 14.000 de euro.