Raportul arata ca New York-ul si Londra vor continua sa atraga pe cei mai multi dintre bogatii lumii pana in 2023, dar statele din Asia si America Latina vor castiga in aceasta perioada cel mai mare numar de super-bogati. Tot potrivit cercetarii, averea mondiala va creste cu pana la 50% in urmatorul deceniu.

Numarul super-bogatilor, categorie in care se incadreaza acele persoane care detin bunuri in valoare totala de cel putin 30 de milioane de dolari, a crescut cu 5% in 2012. Asa ca lista celor cu adevarat instariti se va mari cu inca 95.000 de nume pana in 2023.

Jakarta si Bali au inregistrat cea mai mare crestere in sectorul proprietatilor de lux, dintre cele 80 de tari analizate. Principatul Monaco ramane insa cea mai scumpa varianta pentru cei care vor sa isi cumpere o locuinta. O casa pe Riviera Franceza ajunge ca scoste pana la 6.000 de dolari pe metru patrat.

Nici orasele din China nu se lasa mai prejos, in Hong Kong, Guangzhou si Shanghai preturile fiind aproape la fel de exorbitante.

“In urmatorul deceniu, vom observa cea mai mare crestere a numarului de indivizi foarte bogati in orase ca Sao Paulo, Beijing si Mumbai. Dezvoltarea averilor celor bogati nu a fost incetinita de problemele economice globale, si cu atat mai putin nu a influentat cererea de pe piata imobiliarelor, acestea fiind considerate investitii sigure”, explica Liam Bailey, seful diviziei de cercetare imobiliara de la Knight Frank.

Intre timp insa, bogatii lumii au inceput sa isi diversifice domeniile de investitii, alternand intre masini de epoca, piese de arta si vinuri rare.