Daca vreti sa cumparati, sa inchiriati sau doar sa evaluati piata, la standuri gasiti o sumedenie de variante. Inclusiv case executate silit.

Cele 85 de firme prezente la targul toamnei au oferte in special pentru cei care vor sa cumpere folosind programul Prima Casa.

Nu lipsesc nici variantele ieftine, dar nici cele exclusiviste, de cateva sute de mii de euro, daca cautati o varianta in centrul Bucurestiului.

Unii investitori isi prezinta pentru prima data ofertele, asa ca pluseaza la capitolul beneficii, ca sa-si faca loc pe piata.

Si au grija ca pretul sa nu depaseasca plafonul impus de programul guvernamental.

"Ce are nou acest proiect este promenada foarte lunga, unde se vor gasi reprezentante de firme, farmacii, restaurante. Este practic un micro-oras, pretul cel mai mare este 60.000 euro", spune Monica Miu, consultant vanzari.

Pretul este scazut, pentru ca cele 24 de blocuri sunt pozitionate in apropierea cartierului Berceni. Daca vorbim de segmentul low-cost, majoritatea ofertelor sunt in zona de sud a Capitalei.

"Cea mai ieftina oferta este o garsoniera de 18.000 euro, in suprafata de 24mp. In acest pret, clientul beneficiaza de finisaje pe care le poate alege, centrala, obiecte sanitare, loc de parcare", declara Adrian Gherman, consultant vanzari.

La apartamentele premium, oferta incepe de la 75.000 euro si se opreste la cateva sute de mii, pentru un penthouse in zona centrala a Bucurestiului.

"E un apartament de 3 camere, cu dormitoare foarte mari, de 20mp fiecare cu baie, avem terasa de 100mp tip rooftop, bucataria e open space, dar se poate compartimenta", spune Oana Craciunescu, consultant vanzari.

O noutate a acestui targ imobiliar este prezenta lichidatorilor judiciari.

Daca acum cativa ani o vila in zona Pipera se vindea cu 250.000 euro, acum este scoasa la vanzare la jumatate de pret.

Iata si alte oferte.

"Vorbim de circa 100 de apartamente la mare si 82 de vile in cartierul Pipera, apartamentele de vacanta de doua camere din Olimp cu suprafete de 60mp se vand la 40.000, cele de 90mp de trei camere se vand la 60.000", declara Corneliu Botnariuc, lichidator judiciar.

La aceste preturi se adauga TVA de 24% penru vile si 5% pentru apartamente. Cele mai ieftine dintre ele nu sunt finisate.

Majoritatea celor prezenti la targ nu au venit sa cumpere. Sondeaza doar piata si strang oferte pentru studiu individual, acasa. Dar stiu cum ar trebui sa arate apartamentul pe care ar da banii.

"Sa aiba parcare este obligatoriu, sa aiba acces la un transport in comun, ca poate ai copil si nu il poti duce la scoala. Este dificil sa o ai si pe aia si pe aia si un pret ca lumea".

Targul national imobiliar organizat la Palatul Parlamentului este deschis pana duminica la ora 16:00.