Potrivit unui comunicat al companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield Echinox, o şcoală particulară a închiriat o vilă monument amplasată pe Bulevardul Kiseleff din Bucureşti pentru a putea răspunde cerinţelor de distanţare fizică impuse de autorităţi.

"De la începutul pandemiei, aceasta este doar una dintre tranzacţiile din segmentul rezidenţial premium intermediată de Cushman & Wakefield Echinox, în condiţiile în care regulile de distanţare creează oportunităţi pe piaţa tranzacţiilor cu imobile premium din Bucureşti, atât din partea instituţiilor şi companiilor care trebuie să se conformeze noilor norme, cât şi din partea persoanelor fizice aflate în căutarea unei reşedinţe care să le ofere un plus de confort", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în regiunea Bucureşti - Ilfov sunt peste 250 de instituţii de învăţământ private în care, la nivelul anului 2018, erau înscrişi peste 30.000 de copii în învăţământul preuniversitar, creşe şi grădiniţe, reprezentând circa 9% din total.

"În plină pandemie se remarcă acele segmente de business care continuă să se dezvolte, adaptându-se astfel la noile condiţii de funcţionare în siguranţă. Pentru învăţământul din mediul privat există oportunităţi de extindere şi dezvoltare şi, deşi astfel de locaţii sunt foarte rare, am reuşit să găsim o proprietate premium care se pretează pentru acest scop, într-o locaţie unică, cu o grădină spectaculoasă", a afirmat Raluca Plavita, director residential Agency Cushman & Wakefield Echinox.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanţă imobiliară. Cu venituri de 8,8 miliarde de euro, serviciile principale ale companiei sunt: consultanţă în gestionarea activelor şi investiţiilor, pieţe de capital, închirieri, administrarea proprietăţilor, reprezentarea chiriaşilor, servicii de proiect şi evaluare.