"Dupa o serie de valori minime record inregistrate in majoritatea oraselor analizate, luna ianuarie aduce primele rasturnari de situatie. Cele mai mari cresteri au fost in Constanta, 2,4%, Timisoara, 1,5% si Brasov, 1,3%", a declarat directorul general al imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

Asadar, daca te intereseaza un apartament din Capitala, afla ca un metru patrat util te costa 1.157 de euro, cu 0,3% mai mult fata de luna decembrie a anului trecut.

Preturile apartamentelor noi a crescut cu 1,1% in ultimele 30 de zile ale anului, in timp ce apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,3 procente.

Preturile, pe care proprietarii le cer in prezent, sunt cu 12,5% mai mici decat cele practicate in ianuarie anul trecut.

Daca te gandeai sa te indrepti spre o garsoniera sau un apartament nou cu doua camere, afla ca acestea s-au scumpit cel mai mult in ultima luna, cu 3,4%, respectiv 3,2%.

In schimb, apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 1,9 procente in acest an.

Iata in ce orase au crescut preturile apartamentelor

In Ploiesti, preturile au crescut usor in ultimele treizeci de zile, cu 0,3 procente, aceeasi evolutie observandu-se si in Capitala.

Pretul mediu este de 879 euro/metru patrat util, atat pentru apartamentele noi, cat si pentru cele vechi.

Daca locuiesti in Brasov sau te intereseaza un apartament in acest oras, afla ca aici, un metru patrat util este evaluat la 881 euro, cu 1,3 procente mai mult decat era in ultima luna a anului trecut.

Momentan, in apartamentele noi din ansamblurile rezidentiale brasovene, un metru patrat locuibil ajunge la 966 euro, cu 2,1% mai mult decat in luna decembrie 2010.

Nici proprietarii apartamentelor vechi n-au lasat la pret, un metru patrat util costand 876 euro, cu 1,2 procente mai mult decat in ultima luna a anului trecut.

In Cluj-Napoca, preturile apartamentelor au scazut in ianuarie cu 0,8%, dupa o usoara crestere in decembrie 2010. Valoarea lor este insa foarte apropriata fata de cea inregistrata in urma cu un an in urma, diferenta fiind de doar 0,9%.

In prezent, preturile apartamentelor vechi a scazut cu 0,3%, pe cand cele ale apartamentelor noi cu 0,5%, ajungand la 915 euro/metru patrat locuibil.

Constanta este de departe, orasul cu cei mai optimisti proprietari din Romania. Aici, preturile apartamentelor scoase la vanzare au inregistrat cea mai mare crestere in luna ianuarie.

Pretul mediu pentru apartamentele noi a crescut cu 2,8 procente, ajungand la 959 euro/metru patrat locuibil.  
Un metru patrat dintr-un apartament vechi de la malul marii costa o idee mai putin si anume 935 euro.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile apartamentelor din Constanta raman insa cu 10,6% mai mici.

Daca vrei sa-ti cumperi un apartament in partea de vest a tarii, afla ca Timisoara este orasul cu cele mai ieftine apartamente, potrivit statisticilor imobiliare.ro. Aici platesti doar 799 euro/metru patrat util.

Dupa 11 luni consecutive de scadere, in ianuarie anul acesta, preturile apartamentelor din Timisoara au crescut cu 1,8 procente.

Apartamentele vechi din Timisoara s-au scumpit cu 2,8%, iar apartamentele noi s-au ieftinit cu 3,5%, ajungand la doar 804 euro/metru patrat util.

In Iasi, preturile actuale ale apartamentelor sunt cele mai mici din ultimii trei ani.

In ceea ce priveste apartamentele noi, un metru patrat util costa 956 euro. Daca te-ar interesa insa un apartament vechi, vei plati doar 811 euro/metru patrat util, cu 3,8% mai mult decat anul trecut.