Datele au fost obtinute prin luarea in calcul a unui pret mediu de constructie, incluzand si finisaje, de 400 euro/mp, un teren de 400 metri patrati si o locuinta de 100 metri patrati.

"Daca in anii de boom ai pietei imobiliare constructia caselor in regim propriu in zonele de suburbie ale Bucurestiului devenise o adevarata moda, astazi in contextul accesului tot mai dificil la finantare si pe fondul scaderii veniturilor populatiei cererea este moderata, iar preturile au scazut cu peste 50%, se arata intr-un studiu al imopedia.ro.

Analiza arata ca preturile terenurilor din jurul Capitalei s-au redus, de la inceputul crizei, cu 42%-72%, scaderea medie fiind in jurul a 57%.

"Deoarece preturile terenurilor din zonele centrale si semi centrale ale Bucurestiului nu sunt accesibile clasei medii, oamenii s-au orientat catre suburbiile Capitalei - in punctele de iesire din Nord, Est, Sud si Vest. Totodata, zonele respective au fost luate in vizor si de diversi dezvoltatori imobiliari care au construit noi cartiere rezidentiale", se mentioneaza in studiu.