Boom-ul imobiliar a fost cel care a determinat nevoia crescuta de terenuri de dimensiuni mari, la costuri mai mici. Preturile din cartierele Pipera sau Baneasa erau in acea perioada si de aproape zece ori mai ridicate decat in altele. Iar dezvoltatorii au inceput sa se reorienteze incet-incet catre noi zone din si de langa Bucuresti.

Zona de sud este una dintre putinele din Capitala, unde apartamentele noi costa mai putin decat cele vechi. De exemplu, proprietarii de apartamente vechi cer pentru o locuina de doua camere si o suprafata de 40-50 mp intre 45.000-50.000 euro, in timp ce in ansamblurile rezidentiale noi acestea sunt la preturi cu aproximativ 5.000 de euro mai mici.

In ceea ce priveste orasul Popesti Leordeni, apropierea de Bucuresti si automat de toata infrastructura moderna de care locuitorii ar putea beneficia a fost o bila alba in ochii investitorilor. Mai ales ca accesul la mijloacele de transport in comun, inclusiv la metrou, se face foarte rapid. 

"Anul 2005 a fost cel in care Sudul Bucurestiului a inceput sa schimbe harta orasului, iar in momentul de fata Popesti Leordeni si Berceni sunt zonele cu cea mai mare dinamica din Capitala", spune Florin Oprea, manager Sud Imobiliar Expert.

Cele mai cautate apartamente sunt cele cu doua camere, care costa pana in 40.000 euro. Pret posibil si datorita scaderii costurilor materialelor de constructii. 

"Acum se pot construi vile la preturi similare cu ale apartamentelor aflate in oras. Mai mult decat atat, aceste case beneficiaza de tot confortul si tehnologia anilor 2000", afirma Florin Oprea.

Sud Imobiliar Expert este una dintre cele mai mari agentii imobiliare din zona de Sud, avand in oferta toata gama de terenuri locuinte noi din Popesti Leordeni si Berceni, precum si apartamente vechi din sectorul 4 al Bucurestiului.