Volumele de gaze si energie vandute anul trecut de E.ON Romania au fost de 29,4 TWh, cu 13% sub nivelul din 2012, a declarat marti intr-o conferinta de presa directorul general al companiei, Frank Hajdinjak.

De asemenea, profitul E.ON Romania s-a situat anul trecut sub nivelul din 2012, dar Hajdinjak nu a oferit detalii.

E.ON Romania previzioneaza in acest an o cifra de afaceri in crestere, in conditiile in care liberalizarea pietei de energie si gaze continua. De asemenea, volumele de gaze si energie care vor fi comercializate in acest an se vor situa la nivelul din 2013.

"Liberalizarea este prea rapida. Liberalizarea este buna pe termen lung, dar pentru Romania este prea rapida. Consumatorii mor. Liberalizarea ar trebui stopata", a afirmat Hajdinjak.

El a adaugat ca nu are o problema ca statul sa protejeze marii consumatori de efectele liberalizarii preturilor la energie si gaze, dar IMM-urile vor fi afectate semnificativ.

E.ON Romania ar urma sa plateasca in acest an 40 milioane lei taxa pe constructii speciale, a precizat Hajdinjak.

E.ON va majora investitiile in Romania: pentru acest an are bugetate fonduri de 95 milioane euro

Compania E.ON Romania, subsidiara a grupului german de utilitati E.ON, va majora investitiile in Romania in acest an, avand bugetata o suma de 406 milioane lei (95 milioane euro), a declarat marti directorul general al companiei, Frank Hajdinjak.

"Am decis sa crestem investitiile pentru ca ne-am dat seama ca este nevoie", a afirmat Hajdinjak, intr-o conferinta de presa.

Anul trecut companiile E.ON au investit in Romania 369 milioane lei (83 milioane euro) si au bugetat pentru acest an investitii de 406 milioane lei (95 milioane de euro), in special in modernizare retelelor.

Hajdinjak a precizat ca, de la privatizarea Electrica Moldova, in 2004, E.ON a investit in total in Romania 5,2 miliarde lei (1,1 miliarde euro) si a contribuit la bugetul de stat cu alte 1,2 miliarde euro.