Pe partea de rafinare, afacerile companiei s-au redus cu 4,5%, de la 3,16 miliarde dolari, la 3,02 miliarde dolari, din cauza scaderii cotatiilor internationale ale produselor petroliere, dar si a opririi planificate a activitatii de productie a rafinariei Petromidia in lunile martie-aprilie.

In acelasi timp, pierderile din activitatea de rafinare au scazut cu 11,5%, de la 88,5 milioane dolari la 78,3 milioane dolari.
Vanzarile totale de carburanti au insumat 2,1 milioane tone, nivel similar celui din primele noua luni din 2012, din care 45% au reprezentat exporturile, iar 55% vanzarile pe piata interna, noteaza Mediafax.

Pe segmentul de distributie, care include activitatea subsidiarelor Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas, Rompetrol Rafinare a raportat o cifra de afaceri bruta de 2,1 miliarde dolari, in crestere cu 8% de la 1,9 miliarde dolari in primele noua luni din 2012.

Compania a obtinut pe partea de distributie a carburantilor un profit net de 2,6 milioane dolari, de la pierderi de 26,4 milioane dolari in perioada ianuarie-septembrie 2012.

In sectorul petrochimic, compania a avut o cifra de afaceri bruta de 171,4 milioane dolari, cu 4% mai mica fata de 179
milioane dolari in primele noua luni ale anului trecut.

Pierderile aferente activitatii de petrochimie au scazut de aproape doua ori, de la 16,1 milioane dolari la 8,5 milioane dolari.

Comunicatul precizeaza ca Rompetrol Rafinare a contribuit in primele noua luni cu 997 milioane dolari la bugetul de stat.
Rezultatele sunt neauditate si consolidate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de RaportareFinanciara (IFRS), potrivit unui comunicat al companiei.

Compania Rompetrol Rafinare parte a grupului Rompetrol, detinut de compania petroliera de stat KazMunayGas din Kazahstan.