Pe parcursul vizitei in Luxemburg, unde are sediul ArcelorMittal, Montebourg s-a intalnit cu omologul sau, Stephen Schneider, scrie Mediafax.

"Incerc sa formez o reactie a statelor fata de puterea unui grup precum ArcelorMittal. Aceste discutii nu sunt inca publice, dar ar putea exista unele oportunitati pentru actiuni comune", a spus ministrul francez.

ArcelorMittal a inchis temporar mai multe mai multe facilitati din Europa, afirmand ca cererea pentru otel in Europa nu si-a revenit la nivelul anterior crizei din 2008. Furnalele din Lorraine Florange, Franta, sunt inchise inca din toamna anului 2011.

In alte regiuni ale Europei, ArcelorMittal a decis recent inchiderea finala a furnalelor din Liege, Belgia, si a celor din Madrid. In Luxemburg, furnalele din Schifflange au fost, de asemenea, oprite pentru o perioada nedefinita, iar cele din Rodange au redus productia.

Ministrul francez intentioneaza sa viziteze tarile europene afectate de inchideri de capacitati ArcelorMittal. Oficialul nu a ajuns inca in Spania si Germania, potrivit AFP.

Grupul ArcelorMittal detine in Romania doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara, doua fabrici de tevi, la Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si o divizie a ArcelorMittal Construction. Totodata, ArcelorMittal Romania este unul dintre actionarii companiei mixte care vrea sa construiasca reactoarele 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda.