"In aprilie, pretul gazelor sigur nu va creste, dar mai tirziu cred ca va trebui sa facem o indexare cu inflatia pe 2009. La energie, pretul sigur nu va creste pana la 1 ianuarie 2011", a spus Lificiu, prezent la o conferinta organizata de Asociatia Patronala a Investitorilor Italieni din Romania.

Banca Nationala a Romaniei ia in calcul, in scenariul de baza privind prognoza de inflatie prezentat la inceputul lunii februarie, o crestere a tarifelor in acest an de 5% la gaze, 4% la electricitate si 5,2% la energie termica, cu exceptia ultimei categorii celelalte scumpiri fiind cu mult peste estimarile anterioare realizate de banca centrala.

 Seful ANRE declarat la o intilnire cu patronatul Unimpresa, ca se si mira, dar ca se si bucura ca investitorii italieni au intrat pe piata energetica romanesca.

"Stau si ma intreb cum de ati venit in Romania? Ma bucur, dar ma si mir. Este greu si pentru companiile romanesti. Avem un cadru de reglementare greoi, avem lipsa de experienta, suntem in urma fata de UE, am inceput tarziu, dar vrem sa ajungem din urma tarile UE", a spus Lificiu.

El a adaugat ca Romania are potential pentru productia de energie, un fapt pozitiv fiind ca "Bunul Dumnezeu nu trimite facturi, e gratis".

Unimpresa este Asociatia Patronala a Investitorilor Italieni din Romania, prezenta pe piata locala de peste cinci ani, avand aproape 700 de asociati.

Cititi mai mult AICI pe www.mediafax.ro!