"Colaboram cu autoritatile romane pentru a demonstra ca nu e un caz de ajutor de stat. Noi nu suntem traderi de energie, folosim energia pentru a face productie. Si suntem un consumator mare, consumam in mod constant 200 de megawati pe zi. Nu este o marfa pe care sa o cumparam de la supermarket. Avem nevoie de stabilitate", a afirmat Bruno Ribo. 

Comisia Europeana a ajuns la concluzia preliminara ca doua contracte bilaterale incheiate intre Hidroelectrica si ArcelorMittal Galati constituie, probabil, ajutor de stat ilegal si a inceput procedura oficiala de investigare. 

Potrivit primelor concluzii, Hidroelectrica a acceptat preturile propuse de ArcelorMittal Galati, pe piata OPCOM, desi existau oferte concurente la preturi similare sau mai ridicate, ceea ce se constituie in pierdere de venituri pentru stat.

In plus, Comisia a constatat ca ArcelorMittal Galati nu a achizitionat energia doar in vederea consumului propriu, ci si pentru furnizare catre celelalte companii detinute de grup in Romania. 

Investigatia se refera la doua contracte, incheiate in decembrie 2009 si decembrie 2010 intre ArcelorMittal Galati si Hidroelectrica, care vizau furnizarea de energie in 2010, respectiv 2011, informeaza Mediafax.