Presedintele a spus in discursul sustinut la ceremonia de inaugurare a fabricii TRW Automotive din Roman, judetul Neamt, ca, in perioada 2008-2013, guvernele Romaniei au pus la dispozitie investitorilor straini si romani ajutoare de stat in valoare de 770 de milioane de euro, din totalul unor investitii de 3,1 miliarde de euro.

"Asta a creat conditiile sa se intample ce vedem azi, ca Romania creste ani de ani exporturile, inclusiv in perioada de criza", a aratat presedintele Basescu, citat de Mediafax.

Seful statului a mai aratat ca, din cei 770 de milioane de euro, care au reprezentat ajutoare de stat pentru investitori, pentru a crea locuri de munca si pentru investitii, s-au consumat doar 320 de milioane, ceea ce inseamna ca investitiile nu sunt inca terminate si ca potentialul industrial al Romaniei este in crestere.

"Este clar ca prin neplata integrala a ajutoarelor de stat pe care Guvernul Romaniei le-a aprobat, exista resursa ca in continuare investitiile sa creasca si sa se creeze noi locuri de munca”, a afirmat Traian Basescu.

Presedintele a dorit sa transmita un mesaj investitorilor: "Puteti avea incredere in Romania. In mod cert, aici se vor crea si locuri de munca si usor, usor, dupa aceasta criza naprasnica din 2009, 2010, chiar si 2011, economia Romaniei devine tot mai performanta, tot mai competitiva".

Producatorul american de piese auto TRW Automotive a deschis la Roman, judetul Neamt, o noua unitate de coasere a airbagurilor, extinzand astfel operatiunile din Romania.

TRW este prezenta in Romania din anul 2004, cand a inceput activitatea la Timisoara, initial cu imbracarea in piele a volanelor auto. Grupul mai detine facilitati de productie la Baia Mare, Oravita (Caras-Severin), Lupeni (Hunedoara) si Marghita (Bihor), avand peste 3.000 de angajati in Romania.

Ponta: Basescu a spus investitorilor in sfarsit adevarul despre cum guvernam tara, ii multumesc!

Premierul Victor Ponta i-a transmis presedintelui Traian Basescu, printr-o declaratie in Guvern, un mesaj de multumire pentru faptul ca a spus investitorilor ca economia este tot mai performanta, aratand ca acesta spune, in sfarsit, adevarul despre cum este guvernata tara.

"Mai important si mai surprinzator decat Moody's-ul pentru mine este o declaratie pe care o citez, care sa nu gresesc: «Puteti avea incredere in Romania, economia e tot mai performanta», asta a spus, azi, presedintele Romaniei, domnul Basescu, si ii multumesc ca spune, in sfarsit, adevarul despre cum guvernam tara. Cred ca e si rolul presedintelui, ca si al nostru, sa spunem adevarul si sa incurajam investitiile in Romania. Citatul e foarte frumos, sper sa fie corect, sa nu fi gresit eu", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.