"Cel mai simplu de facut este prin vanzarea catre sectorul privat. Este important ca tara sa se concentreze sa aduca investitii in sector, sa privatizeze si sa fac loc investitiilor private. (...) Pe termen lung este important sa privatizati, pentru ca sectorul sa fie mai sanatos si mai competitiv. La privatizari pretul nu ar trebui sa fie elementul principal", a afirmat Borgo, prezent la seminarul ZF Power Summit, organizat de Ziarul Financiar.

El a adaugat ca Romania trebuie sa continue sa privatizeze sectorul productiei de electricitate, controlat predominant de stat, fie prin parteneriate public-private, fie prin listarea la bursa.

Guvernul a anuntat deja un program de privatizari pentru acest an, luand in calcul atat parteneriatele public-private, cat si plasarea pe piata de capital a unor pachete minoritare de actiuni ale unor companii de stat.

Intrebat daca BERD este interesata sa cumpere actiuni la vreo companie de stat care va fi listata la bursa, Borgo a mentionat producatorul de gaze Romgaz si producatorul de energie Hidroelectrica, doua dintre cele mai mai companii din Romania.

Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI sa vanda actiuni reprezentand cate 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz si 10% din Hidroelectrica, Nuclearelectrica si OMV Petrom.