Analistii sustin insa ca vartejul inchiderilor de fabrici nu s-a oprit si ca vom vedea noi unitati de productie cu lacate la porti incepand din 2011.

"Inchiderea de fabrici este o tendinta in derulare de mai multi ani in Romania. Acest aspect este deosebit de dureros, tinand cont de faptul ca in comparatie cu alte tari nivelul industriei locale este slab. Ne asteptam la un nou val de inchideri de fabrici in toate industriile in 2011, iar principala problema este ca, tinand cont de investitiile straine directe mici si eficienta limitata de a atrage noi investitori, Romania risca sa piarda potentialul de centru industrial al Europei", a declarat Michael Weiss, vicepresedinte si partener al companiei de consultanta manageriala A.T. Kearney.

Atat el, cat si reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Colliers International sustin ca aceasta tendinta a fost determinata de mai multi factori, dar ca principalul motiv care sta in spatele unor astfel de decizii este de multe ori de natura financiara.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar