In opinia lui Dobrev, cele doua tari nu vor ajunge la dispute teritoriale, dat fiind ca amandoua au rezerve de gaze naturale in propriile zone economice din Marea Neagra, transmite Mediafax.

Delian Dobrev se refera la disensiunile dintre Bulgaria si Romania, privind un perimetru de 17 kilometri patrati situat in Marea Neagra, la frontiera dintre cele doua state. 

Romania a sugerat deja ca disputa poate fi solutionata de o instanta de arbitraj. Bulgaria insista insa pe negocieri bilaterale. 

Dobrev a reamintit ca Guvernul bulgar a reformulat recent textul care instituia un moratoriu privind extractia gazelor de sist.

"Acum, nu mai exista obstacole in privinta exploatarii gazelor naturale conventionale. Speram ca sunt suficiente rezerve de gaz in Marea Neragra. Nu intentionam sa intram in conflict cu Romania pe tema acestor gaze. Romania a descoperit 40 de miliarde de metri cubi de gaze in zona sa din Marea Neagra. Vom incepe exploatarea zacamintelor chiar acum. Zona care apartine Bulgariei este mai mare decat cea a Romaniei", a spus el.