La inceputul lunii aprilie, Bulgartransgas si Transgaz au semnat, la Sofia, un contract cu firma austriaca Habau PPS Pipeline Systems SRL, pentru constructia sectiunii subacvatice a interconectorului de gaze dintre Bulgaria si Romania.

Pe langa gazoductul principal, reprezentantii Bulgartransgas si Transgaz au semnat luni un contract pentru constructia unei conducte de rezerva care va traversa Dunarea si va face legatura intre sistemele de transporta gazelor naturale din cele doua tari.

In conformitate cu legislatia romaneasca, asocierea INSPET a fost selectata drept principalul contractor pentru acest proiect in timp ce PPS Pipeline Systems SRL a fost selectata drept companie asociata.

Conducta principala ar urma sa fie operationala la mijlocul acestei veri, iar conducta de rezerva trebuie finalizata la 214 zile de la demararea lucrarilor pe teritoriul celor doua tari. Conducta va avea o lungime de 2,1 kilometri si o capacitate anuala maxima de 1,5 miliarde metri cubi.

Termenul initial de finalizare a constructiei gazoductului dintre Romania si Bulgaria era iunie 2013, insa finalizarea a fost intarziata de problemele tehnice intampinate la constructia sectiunii subacvatice a gazoductului.