Limita de variatie este majorata initial la 25%, daca aceste titluri sunt tranzactionate timp de 15 minute la un pret cu 15% peste ultima cotatie din sedinta anterioara. Potrivit reglementarilor BVB, operatorul de piata poate sa extinda limita de variatie a unor actiuni pana la 40%. 

Titlurile pentru care poate fi majorata aceasta limita sunt cele din indicii BET, BET-FI si actiunile Erste.

Cel mai recent transfer cu actiunile combinatului chimic a fost realizat la 1,178 lei, cu 39,9% peste referinta de vineri, iar lichiditatea a trecut de 800.000 de lei. 

Actiunile Azomures au urcat cu peste 29% in prima parte a sedintei, intr-o piata in scadere .

Ameropa Holding este trader elvetian de cereale si se afla in negocieri avansate in vederea preluarii controlului Eurofert si Azomures Holdings, firme detinute de investitori turci si care controleaza75,87% din actiunile combinatului din Targu Mures, scrie Mediafax.

Daca Ameropa va prelua controlul indirect asupra Azomures, grupul elvetian va detine peste 33% din acţiunile combinatului si va fi obligat sa lanseze o oferta de preluare pentru restul de titluri, intrucat a depasit nivelul la care legislatia prevede derularea unei astfel de operatiuni.