"Avand in vedere marimea, complexitatea, riscul si capitalul necesar pentru a dezvolta aceste perimetre offshore, este prudent din partea Sterling sa-si reduca participatiile la aceste perimetre pana la, probabil, aproximativ jumatate din nivelurile actuale", a declarat vicepresedintele pentru Romania al Sterling Resources, Mark Beacom, citat de Mediafax.

Perimtrele la care Sterling intentioneaza sa vanda participatii sunt Midia si Pelican (la care detine 65%), respectiv Luceafarul (unde are 50%).

Compania si-a anuntat in luna noiembrie a anului trecut intentia de a vinde unele participatii, fara sa ofere detalii.

"Cu toate acestea, Sterling isi mentine angajamentul de a desfasura activitati de foraj si de dezvoltare pe aceste perimetre la un nivel de participare mai redus", a spus Beacom.

Compania canadiana a incheiat in 2012 un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom pentru vanzarea unei participatii de 65% la un segment al perimetrului 15 Midia din Marea Neagra.

Sterling Resources mai are operatiuni in Marea Britanie, Franta si Olanda si este listata la bursa de la Toronto.

Compania a inregistrat in primele noua luni din 2012 o pierdere de 24,4 milioane de dolari, de la 24,7 milioane dolari in aceeasi perioada a anului 2012.