"In discutiile mele cu partenerii romani din guvern, uneori, mi se spune: Da, stim, Israelul e o tara avansata si stim ca aveti tehnologii performante. Va rugam, veniti in Romania, veniti sa investiti aici. Dar cred ca trebuie sa intelegeti modul de gandire israelian. Pentru ca Israelul sa vina aici, trebuie sa existe reciprocitate. Israelienii vin in Romania, dar as vrea sa incurajez cat mai multi afaceristi romani sa mearga si ei in Israel. Ambasada va fi mai mult decat incantata sa organizeze aceste vizite, aceste intalniri. Vizitele ar include intalniri in Israel cu oameni de afaceri, dar si vizite pe teren, ca sa vedeti exact ce poate oferi Israelul Romaniei. Astea ar fi metode practice pentru a aduce investitorii israelieni in Romania si in domeniul agricol", a explicat ambasadorul.

Potrivit acestuia, exista deja foarte multi oameni de afaceri israelieni care vin in Romania in zilele de lucru, iar in week-end merg acasa, datorita distantei mici dintre cele doua tari. Diplomatul a explicat ca Romania are mai multe avantaje pentru afaceri, pe de o parte oamenii muncitori, iar pe de alta pamantul si resursele naturale.

„Romanii, din cate am vazut eu, sunt foarte muncitori, foarte talentati. In plus, aveti avantajul resurselor naturale, avantaj pe care Israelul nu-l are. Israelul n-are resurse naturale. In Israel, apa e o resursa limitata, dar am reusit sa dezvoltam tehnologia. Cred ca exista bazele unei colaborari excelente intre experienta israeliana, tehnologia israeliana, pe de o parte, si expertii romani, pe de alta parte. Iar resursele si pamantul romanesc pot beneficia de asta si, asa, se pot dezvolta proiecte, se pot multiplica investitiile in Romania", a adaugat ambasadorul Israelului la Bucuresti.

Dan Ben-Eliezer, care este nascut in Romania, a mai spus ca aici ii place totul, de la peisaje, la oameni si mancare, astfel ca se simte ca acasa.

"Romania e o tara asa de frumoasa, asa ca imi place totul, de la priveliste, peisaje, oamenii, categoric! Sunt oameni draguti, buni. Ma simt ca acasa. Avem aceeasi mentalitate, aceeasi vivacitate, acelasi mod de a gandi. Imi place foarte mult cultura romana, imi place mult gastronomia romaneasca", a spus ambasadorul.

Solicitat sa faca o comparatie cu alte tari, el a spus: "In orice loc te poti simti bine, poti promova interesul si prietenia intre popoare. Dar, aici, in Romania, exista ceva care-mi place foarte mult, din punct de vedere profesional, datorita relatiei speciale dintre cele doua guverne, dar si din punct de vedere personal, datorita originii mele. Ma simt foarte atasat".