”Obligatiunile nu sunt o chestiune atat de fierbinte. E o lege, dar cred ca devine fierbinte pentru ca timpul zboara”, spunea in luna martie CEO-ul Rompetrol, Sadoukhas Meralyiev (foto), in primul sau interviu acordat presei din Romania.

Inca de pe atunci CEO-ul Rompetrol vorbea despre o plata partiala, care ar pastra KazMunaiGaz in pozitia de actionar majoritar, statul devenind actionar minoritar:

”Avem trei variante: sa platim toata suma (571,3 milioane euro), a doua varianta e sa nu platim nimic si sa convertim totul in actiuni, statul avand astfel 51%, dar mai avem si o varianta intermediara. Varianta intermediara inseamna sa platim partial. Proiectul a fost ratificat de parlament, toate cele trei variante sunt posibile, nu gresim cu nimic daca o alegem pe oricare”, spunea el.

Intarind optiunea platii partiale, Meralyiev a repetat de multe oi de-a lungul interviului – iar opinia sa a fost reluata pe scurt in aparitiile publice ale CFO-ului Dmitry Grigoryiev – ca ar considera chiar sanatos pentru companie un parteneriat cu statul: ”Eu sunt destul de flexibil. E bine sa lucrezi singur, dar si sa fii partener cu guvernul e foarte bine. Da, e bine sa stai in aceeasi banca cu guvernul in aceasta tara, cred ca e foarte bine. Aceasta e insa parerea mea personala”.

Cititi mai multe despre ce se intampla la Petromidia si ce spune CEO-ul Rompetrol despre planurile de viitor pe www.businessmagazin.ro!