Evolutia s-a datorat cresterilor inregistrate la industria bunurilor de folosinta indelungata (15,4%), industria bunurilor de uz curent (8,8%) si a bunurilor intermediare (2,9%). Industria bunurilor de capital a scazut cu 3,5%, arata INS, intr-un comunicat.

In iunie comparativ cu mai comenzile noi din industrie au scǎzut cu 2,3%, iar fata de iunie 2011 au crescut pe ansamblu cu 2,2%.

In acelasi timp, cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa a urcat in primul semestru, fata de prima jumatate a anului trecut, cu 3,1%, ca urmare a cresterilor din industria extractiva si cea prelucratoare, de 7,2%, respectiv 3%, a mai anuntat INS.

"Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria bunurilor de folosinta indelungata (+13,6%), industria bunurilor de uz curent (+5,5%), industria bunurilor intermediare (+3,1%), industria energetica (+1,5%) si industria bunurilor de capital (+0,6%)", precizeaza INS.

In iunie fata de mai afacerile au scǎzut pe total industrie cu 3,4%, ca urmare a scaderii din industria prelucratoare, de 4%.

Fata de iunie 2011 cresterea cifrei de afaceri din industrie a fost de 1,5%, ca urmare a evolutiei pozitive din industria extractivǎ (14,5%) si industria prelucratoare (1%).