"Deocamdata asteptam mai multe fapte si asteptam sa se livreze banii pentru Oltchim, pentru repornirea instalatiilor. Asta ne intereseaza cel mai mult. Ne mai intereseaza sa ajungem si cu salariile cat mai aproape de eliminarea restantelor, sa vedem toti banii. Speram sa fie ceva serios cu domnul Dan Diaconescu si sa nu ne amageasca. Vom fi cu el si ii uram succes, dar sa nu ne amageasca. Daca nu se va rezolva situatia, ne vom gandi ce vom face. Noi am intrat in greva foamei pentru locurile de munca si putem sa reintram oricand. Pentru noi a fost o surpriza, dar cred ca nici dansul nu a crezut, dar daca a intrat in hora, in jocul asta, trebuie sa joace. Noi credem ca va demonstra ca poate si il asteptam cu incredere", a declarat un salariat al Oltchim, informeaza Medoafax. 

"Ce-as putea sa mai spun? Decat ca as fi multumit ca ar pastra locurile de munca si ar debloca repede banii pentru pornirea instalatiilor in Oltchim. Oamenii nu au bani, sunt disperati de doua saptamani. Am primit restul de lichidare pe iulie, dar avem bani de primit pe august si septembrie. Sa vedem cu ce idei bune vine noul patron. Daca vine cu idei bune stam linistiti, daca nu continuam protestele", a spus un alt angajat.

"Sigur are forta financiara, altfel nu s-ar fi antrenat la asa ceva. Suntem foarte multumiti ca a venit domnul Dan Diaconescu, suntem foarte multumiti pentru intreaga societate si pentru intregul judet Valcea", a asigurat un salariat Oltchim.

Premierul Victor Ponta declara insa ca si-ar fi dorit ca la Oltchim Ramnicu Valcea sa fi investit o firma ruseasca.     Victor Ponta a spus vineri ca asteapta ca persoana care a castigat licitatia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea sa se prezinte in maxim zece zile cu banii, adaugand ca, in caz contrar, este vorba de o infractiune. 

Victor Ponta a afirmat ca privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea implica mii de oameni care lucreaza acolo si o societate comerciala "extrem de importanta pentru romani". 

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Contractul dintre OPSPI si Diaconescu va fi semnat luni, la ora 10.00.