Actionarii au aprobat si revocarea din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al companiei a lui Ionel Florin, locul acestuia fiind luat tot de Vevera, se arata intr-un comunicat al Transelectrica transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a emis in luna iulie a anului trecut un ordin prin care presedintele CA al companiilor din subordinea Ministerului Economiei nu poate indeplini simultan si functia de director general.

Totodata, actionarii companiei au fost mandati ca in AGA filialelor Smart si Teletrans ale Transelectrica sa il desemneze pe Hahaianu pentru conducerea CA. In AGA de vineri au mai fost aprobate si bugetele de venituri si cheltuieli pentru 2011 si 2012.

Transelectrica estimeaza ca in acest an va inregistra venituri de 2,62 miliarde lei (603,3 milioane euro), mai mici cu 5,7% comparativ cu nivelul de 2,78 miliarde lei de anul trecut. Cheltuielie Transelectrica sunt estimate sa scada cu 6,5%, de la 2,75 miliarde lei la 2,57 miliarde lei (591,4 milioane euro).

Profitul brut al companiei este insa prognozat sa se dubleze in acest an, de la 25 milioane lei la 51,7 milioane lei (11,9 milioane euro).

Ministerul Economiei detine 73,69% din actiunile companiei, Fondul Proprietatea aproape 13,5%, iar mai multi actionari cumuleaza 12,81% din titluri. Cele mai recente tranzactii cu titlurile Transeletrica au fost realizate miercuri, la pretul de 18,29 lei, in urcare cu 1,67%. La aceasta cotatie Transelectrica are o capitalizare de 1,34 miliarde lei (308,4 milioane euro).

Citeste si:

Si totusi, Mic.ro este de vanzare. Patriciu negociaza vanzarea businessului cu grupul 7 Eleven