"Ar putea sa vina venituri din pamant, dar nu le lasa oamenii din Pungesti. Cei 200 de oameni nu lasa pe ceilalti 20 de milioane sa ne dezvoltam", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

Vicepremierul a declarat, de asemenea, ca este vorba despre o presiune pusa pe 20 de milioane de romani. "Cetatenii din Pungesti si cei care ii ajuta pun presiune pe 20 de milioane de romani", a spus Dragnea.

Intrebat daca este pentru gazele de sist, vicepremierul a raspuns: "Categoric, categoric".

"Cateva sute de oameni, pe care nu-i condamn, care sunt mintiti, incearca sa blocheze accesul statului roman si a celor 20 de milioane de romani la dezvoltare, inclusiv pentru ei", a spus Dragnea.

Intrebat cine ii minte pe acei oameni, Dragnea a raspuns: "Pai preotul din sat, alti oameni de la diferite ONG-uri din Vaslui, din Barlad, de acolo din zona".

El a adaugat ca autoritatile locale au relatat, de asemenea, despre diversi tineri care vin din zone care nu au nicio legatura cu Vasluiul sau Pungestiul.

Potrivit lui Dragnea, decizia privind gazele de sist ar trebui luata printr-un dialog presedinte-premier-Guvern, in folosul tarii, lasand la o parte toate divergentele.

In 3 octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, dupa ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritati pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea.

In 14 octombrie, localnicii din Silistea au protestat in fata perimetrului din comuna Pungesti, unde compania Chevron si-a adus primii specialisti cu care sa inceapa lucrarile de amenajare a platformei unde va fi amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist.

Reprezentantii companiei Chevron si-au retras, in aceeasi zi, specialistii de pe suprafata de teren detinuta la Silistea, fara ca acestia sa mai revina in zona.

Tom Holst, managerul Chevron pentru Romania, a anuntat, ca explorarea gazelor de sist de la Pungesti se suspenda pana cand siguranta angajatilor firmei, a constructorilor si a comunitatii va fi asigurata si, totodata, pana cand se va intelege ca metodele folosite de catre companie sunt cele mai bune.

Consilierii locali din Pungesti au decis interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist la o zi dupa protestele care au avut loc la Silistea, unde Chevron intentiona sa inceapa lucrarile de amenajare a platformei pe care vrea sa-si amplaseze prima sonda de explorare a gazelor de sist din Romania.

Hotararea a fost trimisa spre validare Prefecturii, insa institutia a retrimis-o consilierilor din Pungesti sa o revoce, lucru care nu s-a intamplat.