Procesul a inceput in anul 2009 si a fost realizata prin absorbtia E.ON Moldova Distributie de catre E.ON Gaz Distributie. 

"Fuziunea celor doua companii din cadrul E.ON Romania a fost un proces firesc prin care s-a realizat o procedura de reorganizare intra-grup avand ca scop principal cresterea eficientei pe termen lung, ca rezultat al optimizarii costurilor comune", a declarat directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak. 

E.ON Distributie Romania opereaza o retea de gaze naturale in lungime de peste 20.000 km, respectiv o retea de electricitate de peste 80.000 km care deservesc in total circa 3 milioane de clienti si acopera judetele din partea de Nord a Romaniei (Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau). 

Noua companie va aloca "sume considerabile" pentru modernizarea si extinderea retelelor. De la venirea in Romania grupul a investit peste 1,2 miliarde euro, suma similara fiind virata catre stat, sub forma de impozite si taxe.