Acesta poate asigura o productie de peste 1.000 de barili de titei pe zi cu un consum de energie de numai 60 kWh/h, insemnand un spor de productivitate de 30% si o crestere de eficienta energetica tot de 30% fata de varful de gama precedent.

" 'Elefantul arab' vine in intampinarea tendintelor actuale de maximizare a cantitatilor de petrol extrase si, la pretul de piata actual al acestuia, ofera posibilitatea unei amortizari rapide din productia realizata", anunta compania, transmite Agerpres.

Noua unitate de pompare este apta sa functioneze pana la 40 ani pe aproape orice amplasament terestru de extractie a petrolului, in diverse configuratii, cu costuri de operare la nivelul minim din industrie. 

Uzina Vulcan din Bucuresti a livrat peste 25.000 de unitati de pompare pentru extractia titeiului, in circa 25 tari de pe 5 continente.

Vulcan a intrat in insolventa in mai 2013, cu datorii neplatite de circa 55 de milioane de euro la acea data.

Principalii creditori ai Vulcan sunt BCR si ANAF. 

"Dezvoltarea de produse noi, inovatoare, face parte din strategia managementului de pregatire a Uzinei Vulcan pentru aprobarea planului de reorganizare in toamna acestui an. Alte masuri intreprinse pentru redresarea intreprinderii sunt revizuirea practicilor comerciale, controlul strict al calitatii, productivitatii si banilor, recuperarea capitalului uman risipit in ultimii ani. Prin aceste masuri, Vulcan a reluat parteneriate externe intrerupte la intrarea in procedura insolventei, a reusit sa sisteze concedierile colective si a reangajat deja circa 10% din forta de munca disponibilizata anterior", anunta uzina.

In urmatorii 3 - 5 ani, Vulcan tinteste vanzari externe de minimum 75% din cifra de afaceri.

Vulcan face parte din grupul Tender din 2003.