Potrivit Ministerului danez al Afacerilor Externe, in acest an capacitatea de productie de energie solara a tarii va fi de 100 de ori mai mare ca in 2010, in conditiile in care, lunar, se monteaza capacitati soale de 36 de MW.

Astfel, potrivit autoritatilor daneze din domeniul energiei, pana in 2020 se vor instala capacitati solare de 1.000 de MW, care vor acoperi 35% din necesarul de energie al tarii, urmand ca in 2030 sa se ajunga la 3.400 MW.

Kim Sultz, project manager al Invest in Denmark, explica si de ce exista un interes atat de mare in Danemarca pentru energia solara.

Cererea pentru panouri solare a explodat in 2010, cand a fost introdus sistemul de contorizare net. Acest mod de masurare ofera posibilitatea familiilor sau institutiilor publice posibilitatea de a stoca surpusul de energie in reteau publica, ceea ce face panourile solare mult mai atractive”, a spus Sultz.

In conditiile dezvoltarii sistemului de producere a energiei (in prezent 22% din consum este acoperit cu energie recenerabila), Guvernul danez estimeaza ca pana in 2020, mai mult de o treime din enegia folosita va fi regenerabila, iar pana in 2050, tot necesarul de energie va proveni din surse regenerabile.