"In ciuda incetinirii volumului de investitii in energia regenerabila din Romania, au fost incheiate noi acorduri. Compania rusa Lukoil-Ecoenergo si firma italiana ERG Renew au semnat un acord de finantare pentru parcul eolian Topolog-Dorobantu, proiect evaluat la 123,8 milioane de euro, in timp ce producatorul de energie german STEAG a obtinut un credit pentru parcul Crucea Nord, al carui cost este estimat la 200 milioane de euro", potrivit EY. 

Raportul EY evalueaza 40 de tari in functie de atractivitatea pentru investitiile in energie regenerabila. 

In regiune, Turcia si Polonia se situeaza inaintea Romaniei, ocupand pozitiile 19 si, respectiv, 29, in timp ce Grecia se situeza pe locul 33, iar Ucraina, pe 40. 

La nivel global, China a depasit Statele Unite in functie de atractivitatea sectorului de energie regenerabila, in timp ce urmatoarele trei clasate, Germania, Japonia si Canada, si-au mentinut pozitiile anterioare.

Pe locul sase a urcat India, care a facut schimb cu Marea Britanie, in prezent pe locul al saptelea. 

"Guvernul chinez isi canalizeaza eforturile in lupta contra poluarii pe segmentul energiei regenerabile, oferind noi oportunitati pentru investitorii straini", se arata in raport.