Administraţia i-a acționat însă pe greviști în instanță pentru a-i obliga să reia lucrul, promițând, pe de altă parte, salarii și mai mari decât cele anunțate luni. Dar nu atât cât vor protestatarii.

Minerii au continuat protestul şi marți, dar au fost rezervaţi în declaraţii, după ce au aflat că şefii au cerut în instanţă să fie obligaţi să reia muncă.

În timp ce miile de grevişti au rămas în sălile de apel şi au refuzat să reia lucrul, în fața sediului companiei, la Târgu Jiu, alţi angajaţi au intrat în greva foamei. Sunt energeticieni de la termocentralele Rovinari şi Turceni, unde nu poate fi oprită activitatea.

Petre Cornoiu, grevist al foamei: ”Ne solidarizam faţă de colegii de la mină, am lucrat şi la mină şi ştiu ce înseamnă. Trebuie să îi susţinem cumva, termocentralele nu pot intra în grevă pentru că îi lăsăm pe unii şi pe alţii fără curent.”

Greviştii cer salarii mărite cu 45 la sută, în timp ce administraţia le transmite că nu poate oferi atât de mult. Şefii minerilor spun însă că refac toate calculele pentru a le asigura o creştere mai mare decât au anunţat iniţial..

Manu Tomescu, grevist al foamei: ”Această companie, Complexul Energetic Oltenia, este pilonul de bază al Sistemului Energetic Naţional, dar laudele, felicitările nu ţin de foame şi cald, salariile noastre au rămas foarte mici în comparaţie cu cele ale bugetarilor.”

Sorin Boza, manager Complexul Energetic Oltenia: ”Toate sumele de bani identificate pentru creştere să fie alocate doar muncitorilor şi va fi o sumă mult mai mare pentru fiecare şi e normal pentru că TESA are un nivel, ei au rămas la un nivel scăzut.”

În paralel, conducerea Complexului Energetic Oltenia a cerut instanţei să constate că greva este ilegală.