Compania, care a incheiat exercitiul financiar al anului 2014 cu o cifra de afaceri consolidata de 196,82 milioane lei, estimeaza un profit brut pentru acest an de 12,5 milioane lei.

”Cresterea estimata pentru anul in curs ia in calcul doua proiecte extrem de importante pe care le-am castigat alaturi de partenerii nostri si care au ca termene de finalizare anul 2015. Cele mai noi proiecte sunt constructia unui grup de cogenerare pentru alimentarea cu energie termica a municipiului Oradea si retehnologizarea Magistralei 2 a retelei de transport energie termica din Iasi. Rezultatele obtinute la nivel de grup in primele trei luni ale anului ne fac sa fim optimisti in privinta estimarilor de la inceputul anului 2015”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Valeriu Iftime, presedintele Consiliului de Administratie al Grupului Elsaco.

Fondat in 1994, in Botosani, de patru ingineri, Grupul de firme Elsaco si-a dezvoltat constant portofoliul de produse si servicii destinate sectorului utilitatilor. Diviziile care vor inregistra cea mai mare rata de crestere in 2015 sunt, conform estimarilor, Divizia responsabila cu proiecte de reabilitare si modernizare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare si Divizia de Vanzari Echipamente si Servicii Utilitati.

Incepand cu 2015, Elsaco monitorizeaza atent pietele din Moldova si Serbia, unde urmeaza a fi lansate licitatii pe proiecte de reabilitare termoficare sii retele hidroedilitare, cu finantare BERD.

In proiectele pe care le-a derulat de la infiintare, Grupul Elsaco a mizat pe parteneriate de lunga durata cu companii lider la nivel mondial in domeniile lor de activitate. Elsaco este partenerul traditional in Romania pentru companii precum: Itron, lider mondial in furnizarea de echipamente si solutii dedicate masurarii utilitatilor, AVK, producator de top de vane, hidranti si accesorii, sau Rockwell Automation, cel mai mare furnizor, la nivel mondial, de solutii de automatizare industriala.

Elsaco Group functioneaza in prezent ca un holding cu aproape 500 de angajati, iar domeniile principale de activitate sunt: reabilitare si modernizare sisteme de termoficare, sisteme de alimentare cu apa si canalizare, contorizare de apa, energie si gaz, energie neconventionala, instalatii rezidentiale si industriale, calculatoare si componente IT.