Liviu Pop a declarat, luni, la finalul unei intalniri la Prefectura Cluj cu prefectul Ioan Vuscan, ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu reprezentantul rus al Grupului Mechel Romania a rezultat ca din vanzarea celor cinci combinate din Romania se doreste obtinerea a 150 de milioane de dolari.

"Grupul Mechel vrea sa vanda cele cinci combinate din Romania cu 150 de milioane de dolari. Vanzarea care se va face va duce la continuarea activitatii, ei nu doresc sa inchida cele cinci combinate din Romania. Din datele pe care le am, deja exista o intentie de cumparare din partea unei firme din Italia care ar vrea sa cumpere Grupul Mechel din Romania, dar sunt discutii preliminare. Urmeaza ca ei sa vina cu precizari din acest punct de vedere. Din discutiile cu reprezentantul rus al Grupului Mechel Romania, vanzarea se face in directia mentinerii activitatii si a profilului fara schimbare de destinatie", a spus Pop.

Potrivit acestuia, o prima intalnire intre Grupul Mechel Romania si firma din Italia va avea loc in cursul saptamanii viitoare.

In ceea ce priveste combinatul Mechel Campia Turzii, Pop a spus ca acesta va intra in conservare si nu se va taia niciun utilaj pentru a-l duce la fier vechi.

Grupul metalurgic rus Mechel a scos la vanzare numeroase active, inclusiv uzinele detinute in Romania, si doreste sa obtina potrivit Kommersant.ru 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila si Ductil Steel.

Grupul vrea 46 milioane dolari pentru Mechel Targoviste, 33 milioane de dolari pentru Mechel Campia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Braila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.

Grupul este prezent in Romania din 2002 si detine Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu si Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.