"Acest program (Programul multianual pentru micro industrializare) este o propunere si se transpune prin implementarea unei scheme de minimis pentru sustinerea investitiilor in sectoarele economice productive, respectiv productia alimentara, productia de mobila, imbracaminte si incaltaminte, productia de sticla si materiale de constructie, fabricarea de constructii metalice, industria auto, fabricarea de echipamente, inclusiv IT si realizare soft etc., in vederea cresterii volumului de activitate si a competivitatii IMM-urilor din aceste sectoare", potrivit Departamentului. 

Aproape de 830 de firme mici si mijlocii ar putea fi sustinute pe an printr-o subventie de maximum 100.000 euro si totodata create aproximativ 2.500 noi locuri de munca anual, in urma investitiilor efectuate de companiile beneficiare ale schemei. 

Bugetul alocat programului este de 250 de milioane de euro pentru perioada 2015-2017. 

Propunerea a fost transmisa Comisiei Europene, ca raspuns la solicitarea forului european pentru planul de investitii european.

Planul de investitii al presedintelui CE Jean-Claude Juncker isi propune sa combine resursele de care dispune UE si schimbarile reglementarilor pentru a incuraja investitiile private. 

Juncker a anuntat la sfarsitul lui noiembrie crearea unui fond in valoare de 315 miliarde de euro, destinat sprijinirii investitiilor in Uniunea Europeana. 

Resursele financiare necesare pentru programul lui Juncker vor fi mobilizate din bugetul european deja existent si de Banca Europeana pentru Investitii, care va contribui cu 21 de miliarde de euro ca garantii.

Fondul in valoare de 21 de miliarde de euro care va fi administrat de BEI este destinat acoperirii riscurilor presupuse de initierea unor proiecte impreuna cu investitorii privati si este prognozat sa aiba un impact de 15 ori mai mare decat valoarea sa initiala in urmatorii trei ani.