Indicatorul conditiilor curente a fost de 63,8 puncte, valoare in scadere cu 7,8 puncte, iar indicatorul anticipatiilor s-a redus cu 7,2 puncte, la valoarea de 44,4 puncte, cea mai mica inregistrata incepand din martie 2013.

In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.5025 lei pentru un euro, iar pentru orizontul de 12 luni de 4.5000 lei pentru un euro.

Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (august 2017/august 2016) a inregistrat o valoare mediana de 0,97% (valoare in scadere cu 1,03% fata de exercitiul anterior).

"Este de remarcat inrautatirea anticipatiilor privind conditiile macroeconomice globale, 60% dintre participantii la sondaj anticipand un mediu global ostil in urmatoarele 12 luni", se precizeaza in comunicatul citat.

Indicatorul CFA Romania de Incredere Macroeconomica a fost lansat de catre CFA Romania in luna mai 2011 si reprezinta un indicator prin care doreste sa cuantifice anticipatiile analistilor financiari cu privire la activitatea economica in Romania pentru un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni iar participantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA.

Indicatorul de incredere macroeconomica ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) si este calculat pe baza a 6 intrebari cu privire la Conditiile curente (referitoare la mediul de afaceri si piata muncii) si Anticipatiile pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale la nivel de economie.

CFA Romania este asociatia profesionistilor in investitii, in mare parte detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst.