"In urma intalnirii, nu s-a confirmat faptul ca situatia nu va continua in acelasi registru", potrivit unui comunicat al Departamentul pentru Energie.

Grupul rus Gazprom a redus, in prima parte a lunii septembrie, volumele de gaze livrate unor companii din Romania, fara sa ofere vreo explicatie. Importurile de gaze rusesti sunt insa extrem de reduse in aceasta perioada, iar Romania dispune de rezerve suficiente pentru perioada de iarna.

Nicolescu afirma, in prima parte a lunii septembrie, ca populatia nu va avea de suferit la iarna din cauza reducerii volumelor de gaze importate din Rusia.

Departamentul pentru Energie mentioneaza ca in ultima perioada Dispeceratul Gazprom din Sofia a anuntat de mai multe ori reducerea livrarilor de gaze naturale catre Romania, dar ca potrivit datelor centralizate de Transgaz o singura astfel de intentie s-a si materializat intr-o scadere efectiva a livrarilor.

"Mi-am exprimat speranta ca recentele concluzii ale discutiilor purtate intre Comisia Europeana-Ucraina si Rusia vor fi respectate de toate partile", a declarat Nicolescu in comunicat.

In timpul discutiilor tripartite care au avut loc vineri, Rusia si Comisia Europeana si-au exprimat sustinerea pentru un "plan de iarna" un pachet de masuri care sa fie valabile pana la sfarsitul lunii martie, in scopul de a reduce riscurile legate de tranzitul gazelor rusesti catre Europa.