Germania este una dintre putinele din Europa care are resursele financiare necesare. Interesul exista - de exemplu, una dintre cele mai mari companii aeriene din Germania a anuntat recent ca va creste numarul de curse catre Romania, vorbim inclusiv de o cursa directa de la Bucuresti la Berlin, insa ne va fi foarte greu sa-i convingem pe nemti sa aduca cu ei si miliardele de care avem nevoie, deoarece de fiecare data, ei se plang de coruptia si de felul in care statul face afaceri in Romania.

Ne-ar prinde bine implicarea Germaniei si in marea privatizare anuntata. Intrebat in ce domenii ar dori partea romana sa atraga investitori germani, Basescu a raspuns ca nu este un secret faptul ca Romania va intra intr-un proces de "mare privatizare".

"Romania a decis sa intre intr-un program de privatizare cu Turceni, Rovinari si Craiova. Vrem sa privatizam CFR Marfa si multe altele. Este de interes major o implicare a investitorilor germani intr-un spatiu majoritar, avand in vedere experienta si tehnologiile germane in sectorul energetic si cel feroviar", a spus Traian Basescu.

In fata a zeci de investitori germani, presedintele a enumerat toate masurile de austeritate luate, care vor continua si anul viitor. Numarul bugetarilor va fi redus la 1,1 milioane, iar in 2013, ordona un deficit bugetar de zero la suta.