"Regret decizia pe care au luat-o specialistii grupului Interagro. Din pacate, legile economice sunt implacabile: cand costurile de productie depasesc preturile de vanzare ale unui produs, firma se inchide! Imi pare rau pentru cei circa 5.700 de angajati care vor deveni someri, mai ales ca, aceste combinate sunt amplasate in zone monoindustriale, iar productia de aici sustinea, practic, intreaga activitate din orase", a declarat Niculae, potrivit Mediafax.

Combinatul Ga Pro Co Savinesti va fi inchis la 15 februarie, iar 90% din angajati vor fi disponibilizati, Amurco Bacau va fi inchis in 1 martie, Donau Chem Turnu Magurele la 1 aprilie, iar Chemgas Sloboziua la 30 aprilie.

La 7 noiembrie grupul a inchis combinatul NitroPoros Fagaras, iar la 8 decembrie a sistat activitatea Viromet Victoria.

Ioan Niculae controleaza peste 25 de companii in industria chimica, in cea alimentara, agricultura sau turism si are 9.000 de angajati.

Grupul precizeaza ca a luat aceasta decizie din cauza pierderilor majore determinate de noile politici in domeniul gazelor naturale promovate de autoritati, nominalizand, printre altele, neprelungirea prevederilor Legii 332/2009, prin care consumatorii care indeplineau conditiile si se declarau intreruptibili in situatii de urgenta puteau achizitiona gaze doar din productia interna, la preturi mai mici decat cele din import.