Tudorache a precizat ca institutia a fost notificata in acest sens de catre companie.

Tudorache a precizat ca institutia a fost notificata in acest sens de catre companie. In document se precizeaza ca instalatiile vor fi repornite de vineri si ca reprezentantii companiei se obliga sa respecte toate procedurile privind protectia mediului. 

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca in urma discutiilor cu procurorii care instrumenteaza dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani reprezentantii companiei au asigurat garantii care pot acoperi prejudiciul de 230 de milioane de euro stabilit in acest dosar. 

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti: Declaratiile recente, facute intr-un limbaj departe de cel din comunicarea internationala

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, califica drept nefiind intotdeauna echilibrate si cu un limbaj departe de cel acceptat in comunicarea internationala recentele declaratii publice privind rafinaria Petrotel-Lukoil si activitatea Lukoil in Romania si precizeaza ca nu le va comenta.

"In ultima perioada, in legatura cu situatia in jurul rafinariei Petrotel-Lukoil si a activitatii in Romania a companiei petroliere Lukoil in general au aparut destule declaratii publice, din pacate, nu de fiecare data echilibrate, al caror limbaj este departe de cel aсceptat in cadrul comunicarii internationale. Nu voi comenta aceste declaratii, care pot transmite semnale gresite atat mediului de afaceri, cat si altor structuri, pentru a nu adauga emotii in discursul politic public din Romania in aceasta perioada foarte importanta pentru tara", afirma diplomatul rus intr-o declaratie, citata de Mediafax.

El remarca faptul ca, "intre timp, ca rezultat al eforturilor facute in toate ultimele zile, rafinaria de la Ploiesti a inceput sa-si reia productia".

Presedintele Traian Basescu a catalogat joi drept inadmisibila presiunea facuta de reprezentantul companiei Lukoil si a cerut Guvernului ca daca vineri Lukoil nu reia productia sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti.

Activitatea rafinariei a fost oprita la o zi de la perchezitiile facute de procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti la sediile Petrotel Lukoil Ploiesti, Lukoil Energy&Gas Romania, Lukoil Lubricants East Europe, Agentia Lukom-A-Romania si TP LOG Services, toate din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Vicepresedintele pe rafinare, marketing si distributie din grupul rus Lukoil, Vladimir Nekrasov, declara, miercuri, la Ploiesti, ca a incheiat o intelegere cu procurorii romani si ca pana vineri conducerea grupului petrolier va decide daca va inchide sau nu rafinaria Petrotel.

MAE roman si reprezentantii Ambasadei Rusiei au discutat despre situatia companiei Lukoil

MAE roman si reprezentantii Ambasadei Rusiei au discutat, in cursul acestei saptamani, despre situatia companiei Lukoil, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Cu privire la situatia companiei Lukoil in Romania, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari: Exista practica unui dialog periodic intre conducerea Ministerului Afacerilor Externe si reprezentantii Ambasadei Federatiei Ruse in Romania. Urmare a evolutiilor din ultimele zile, in cursul acestei saptamani, cele doua parti au abordat, intre altele si situatia companiei petroliere mentionate”, se arata intr-un comunicat MAE remis presei.

MAE precizeaza ca ”sistemul de justitie din Romania isi exercita atributiile constitutionale, ancheta in curs urmand a se finaliza cu respectarea cadrului legal si cu neutralitatea specifica unui astfel de demers”.

”Ministerul Afacerilor Externe urmareste cu atentie orice evolutii care pot avea efecte pe planul relatiilor bilaterale ale tarii noastre, in vederea mentinerii cursului continuu, de promovare a intereselor Romaniei pe plan regional si global”, se mai arata in comunicat.