Conform statisticii oficiale, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +5%).

Totodată, referitor la numărul de salariaţi, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -5% pe total industrie prelucrătoare.

În cazul preţurilor produselor industriale se prognozează o oarecare stabilitate în următoarele trei luni, pe fondul unui sold conjunctural de +5%.

Estimările din luna septembrie evidenţiază faptul că, în activitatea de construcţii, se va înregistra o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%), pe parcursul următoarelor trei luni. În plus, managerii estimează că numărul de salariaţi va fi relativ stabil, cu un sold conjunctural de -1%.

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere moderată a acestora (sold conjunctural +8%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +10%), în timp ce volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +13%). Pe acelaşi sector de activitate, angajatorii prognozează o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).

Pentru următoarea perioadă de trei luni, managerii societăţilor comerciale estimează o creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +13%).

Pe segmentul serviciilor, cererea (cifra de afaceri) va cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%), precum şi o oarecare stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%).

Managerii sunt de părere că preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate şi un sold conjunctural de -1%.

INS precizează că soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de către instituţie.

De asemenea, soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.