"Din cauza preturilor nefavorabile de pe pietele europene ale otelului (...) si cererii slabe pentru produse prelucrate, productia la combinatele siderurgice ale Mechel din Romania este suspendata temporar. Decizia a fost luata pentru a reduce costurile si a sincroniza productia cu cererea din piata. Decizia a fost inlesnita partial de faptul ca unitatile din Romania si-au realizat deja planurile de productie pentru acest an", se arata intr-un comunicat transmis de Mechel.

Astfel, otelariile electrice de la Mechel Targoviste si Ductil Steel Otelu Rosu au activitatea suspendata temporar incepand de miercuri si joi. Productia prin laminare de la Targoviste va fi de asemenea suspendata incepand de marti, 27 noiembrie, iar din 15 noiembrie vor fi oprite laminoarele si productia la Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Campia Turzii.

Productia la Donetk a fost deja suspendata temporar din cauza cresterii costurilor si profitabilitatii reduse, cauzata de cresterea constanta a preturilor pentru materia prima in plin sezon de acumulare de stocuri in industria siderurgica ucraineana, se mai spune in comunicat.

"In timp ce productia la aceste unitati siderurgice este suspendata temporar vor fi luate toate masurile necesare pentru a mentine capacitatea operationala a unitatilor afectate si pentru a efectua lucrari de mentenanta pe timp de iarna", se spune in comunicat.

Toti angajatii implicati in aceste lucrari vor primi salariile intregi, iar ceilalti, care nu au fost inclusi, vor fi remunerati si in perioada de inactivitate sau vor intra in somaj tehnic, in conformitate cu legislatia muncii, precizeaza Mechel.

Productia va fi reluata prompt odata ce vor permite conditiile din piata, noteaza compania.

Mechel a scos recent la vanzare numeroase active, pentru a-si reduce datoriile si a finanta un proiect minier, printre acestea numarandu-se companiile controlate prin firma Eastern European Steel Division SRL, care coordoneaza activitatile grupului in Romania.

Potrivit informatiilor obtinute de Kommersant, grupul doreste sa obtina 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila si Ductil Steel.

Mechel este prezent in Romania din 2002 si detine Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu si Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.