"Nu cred in proiectul cablului submarin si o sa va spun de ce. Nu este o zona stabila in momentul de fata. In plus, fiind un proiect care implica mai multe tari, trebuie sa existe interes din ambele parti. Turcii nu au un interes pentru acest proiect, pentru ca ei vor sa creasca gradul de conectivitate in curent alternativ si nu in curent continuu. Turcia nu cred ca va aloca bani pentru acest proiect", a spus Corina Popescu, citata de Agerpres.

Potrivit acesteia, proiectul prevedea inclusiv traversarea apelor teritoriale bulgaresti, ceea ce l-ar fi facut si mai greu de realizat. "Acest proiect nu se va regasi, probabil, in strategia energetica", a completat oficialul ministerial.

Ministerul Energiei elaboreaza, in prezent, o noua strategie energetica a Romaniei pana in perioada 2030, document care va fi gata in luna octombrie.

In ianuarie 2014, ministrul delegat pentru Energie de la acea data, Constantin Nita, si ministrul Energiei si Resurselor Naturale din Turcia, Taner Yildiz, au semnat un memorandum de intelegere privind cooperarea in dezvoltarea interconexiunilor din domeniul energiei electrice, care sa permita crearea unei facilitati alternative pentru schimbul de electricitate dintre cele doua tari, inclusiv prin cablu submarin, informa, la acea data, Ministerul Energiei.

"Cooperarea regionala este esentiala pentru cresterea economica si dezvoltarea regionala. In acest sens, Romania isi reafirma angajamentul in ceea ce priveste dezvoltarea retelelor de interconectare cu Moldova, Serbia, Ungaria si Bulgaria, in vederea consolidarii securitatii energetice si crearii oportunitatii pentru exportul de energie in regiune. In acelasi timp, colaborarea cu Turcia reprezinta un element important pentru sectorul energetic din Romania, din perspectiva valorificarii potentialului de export. In acest sens, am discutat cu omologul turc, E.S. Taner Yildiz, despre potentialele proiecte de interconectare", declara, in 2014, Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie.