"Garantez cu demisia ca pretul gazelor nu va creste, ca pretul energiei termice pentru populatie nu va creste. Daca se va intampla altfel decat am spus, sunt dispus sa demisionez din functie. Ce garantie mai mare vreti de la mine?", a declarat Razvan Nicolescu.

El a adaugat ca are acordul Comisiei Europene inca din august, pentru amanarea calendarului de liberalizare a pretului gazelor pentru populatie pana in 2021.

Nicolescu a afirmat ca a obtinut acordul fostului comisar european pentru Energie Gunther Ottinger in urma unei discutii care a avut loc la inaugurarea gazoductului Iasi -Ungheni (Republica Moldova). 

Pretul gazelor naturale inregistreaza un trend de scadere, dupa ce pretul titeiului s-a redus si continua sa se reduca, a mai spus Nicolescu. 

Departamentul pentru Energie a anuntat miercuri ca pretul gazelor naturale produse in Romania si consumate de populatie nu va creste pana la 1 iulie 2015, iar Guvernul si ANRE vor elabora un nou grafic de dereglementare a pietei de gaze, pentru perioada 1 iulie 2015-1 iulie 2021. 

Razvan Nicolescu a avut marti, la București, o intalnire cu reprezentantii FMI, ai CE si ai Bancii Mondiale. Discutiile au vizat continuarea implementarii regulilor de guvernanta corporativa in societatile de stat din domeniul energetic, nevoia de restructurare si de continuare a eficientizarii in unele companii de stat din energie si liberalizarea pietei gazelor naturale. 

Liberalizarea pietei gazelor pentru consumatorii noncasnici se va produce la termenul agreat anterior cu oficialii CE, respectiv 1 ianuarie 2015. 

In comunicatul Departamentului pentru Energie transmis miercuri se precizeaza ca, referitor la situatia CET-urilor, Comisia Europeana este de acord ca regimul acestora sa ramana neschimbat fata de situatia din prezent, adica pentru gazele naturale consumate cu scopul producerii de energie termica se va aplica acelasi tarif ca si pentru consumatorii casnici.  Departamentul pentru Energie a precizat ca niciodata nu a existat riscul ca facturile populatiei pentru energie termica si gaze naturale sa creasca de la 1 ianuarie 2015. 

Ministrul pentru Energie, Razvan Nicolescu, si deputatul PSD Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Servicii și Industrie din Camera Deputatilor, au avut miercuri, in plenul Camerei, un schimb de replici pe tema pretului gazelor naturale si al energiei termice.  Nicolescu i-a spus lui Iancu ca nu s-a pus niciodata problema cresterii pretului energiei termice in 2015, la care Iancu i-a replicat spus ca este o "interventie mincinoasa care sfideaza Parlamentul".