In respectiva locatie vor fi fabricate si montate piese metalice pentru toate programele Airbus (familia A320, A330/A340, A380).

Noua unitate de productie, care permite infiintarea a 300 de locuri de munca, va fi complet integrata in lantul de productie al fabricilor germane ale Premium Aerotec, situate in Augsburg, Bremen, Nordenham si Varel.

"Alegerea unei locatii noi este intotdeauna o decizie strategica si pe termen lung. (...) Potentialul ridicat al regiunii - si ma refer aici la personalul calificat - ne permite sa oferim pe termen lung produse europene de inalta calitate la preturi internationale. Prin luarea acestei decizii am reusit sa pastram toate locurile de munca din unitatile noastre germane de productie, si in acelasi timp, sa cream altele noi aici, in Romania. In plus, crestem astfel competitivitatea companiei noastre la nivel mondial'' a declarat, intr-un comunicat, Dieter Meiners, Chief Operating Officer al Premium Aerotec si administrator al filialei din Romania.

Compania vizeaza extinderea productiei printr-o a doua etapa de constructie, planificata sa inceapa in 2011. La finalizare, in halele de productie vor lucra aproximativ 500 de angajati.

Activitatea noii fabrici din Ghimbav se bazeaza in mare parte pe comenzi plasate pana recent unor subfurnizori din spatiul european, se mentioneaza in comunicat.

Unitatea de productie se afla in imediata apropiere a fabricii romanesti IAR Brasov si a filialei Eurocopter din Romania.

Premium Aerotec are peste 6.000 de angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de 1,1 miliarde euro in 2009. Activitatea de baza a companiei este dezvoltarea si productia de structuri compozite din metal si fibre de carbon pentru industria aerospatiala, precum si a dispozitivelor si sistemelor de fabricatie aferente.

IAR Brasov a semnat in luna martie a anului trecut un acord cu divizia EADS pentru constructia fabricii. Investitia directa a Premium Aerotec va fi de 45 milioane de euro. Partenerii si furnizorii companiei vor aloca o suma similara, astfel incat investitia totala va ajunge la 90 milioane de euro.