Sindicalistii au sustinut ca nu si-au mai primit banii din cauza faptului ca societatea functioneaza la capacitate redusa, iar pentru iesirea din impas ar fi necesara alocare a 40 de milioane de euro pentru materii prime si salarii. 

Reprezentantii Ministerului Economiei i-au anuntat pe sindicalisti ca vor propune Guvernului un plan minimal de masuri pentru ca societatea sa-si reia activitatea, o decizie urmand sa fie luata in cel mai scurt timp. 

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, a declarat, la finalul discutiilor cu reprezentantii sindicalistilor, ca reluarea activitatii Oltchim este necesara pentru cresterea sanselor de privatizare.  Acesta a spus ca deja se negociaza cu o serie de investitori, iar planul de masuri pe care Ministerul Economiei il va propune Guvernului ar trebui sa asigure plata salariilor restante si energia electrica necesara functionarii Oltchim. 

"Din cate stiu, a fost aprobat sau urmeza sa fie aprobat un plan privind intrarea in administare speciala a Oltchim, in vederea privatizarii", a afirmat directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, contactat de Mediafax

Si seful OPSPI declara, inaintea discutiilor cu sindicalistii, ca Oltchim va intra in administrare speciala si se va incerca identificarea unor masuri financiare pentru plata datoriilor, eficientizarea activitatii si plata salariilor, dupa aceasta etapa compania urmand sa fie privatizata. 

Oltchim ar putea fi privatizata la pachet cu Arpechim, in acest sens existand un acord de principiu de la Petrom, dupa spusele lui Vulpescu.

Premierul Victor Ponta declara, saptamana trecuta, ca vanzarea participatiei majoritare la Oltchim ramane una dintre prioritatile Guvernului. Termenul convenit cu FMI pentru privatizarea combinatului chimic de la Ramnicu Valcea este sfarsitul lunii septembrie.  Oltchim se numara printre primele companii de stat care vor avea management privat. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.