In urma acestei tranzactii OMV Petrom va iesi din activitatea de distributie a gazelor catre consumatorii finali si se va concentra pe furnizarea de gaze catre clientii comerciali si industriali. 

"Decizia corespunde strategiei OMV Petrom de a optimiza operatiunile de downstream in vederea imbunatatirii eficientei. Partile au agreat sa pastreze confidentialitatea valorii tranzactiei. Finalizarea ei este conditionata de aprobarea prealabila a Consiliul Concurentei", se arata intr-un comunicat al OMV Petrom. 

Firma care detine Ligatne este actionar majoritar si al firmelor Gaz Sud si Grup Dezvoltare Retele. Aceasta este reprezentanta de Alexandru Bucsa, fost director financiar al Oltchim in 2011. Bucsa este director general al Gaz Sud si a lucrat timp de zece ani in grupul Rompetrol. 

Petrom Distributie Gaze a fost infiintata in 2007. La sfarsitul anului trecut, reteaua de distributie a firmei avea o lungime totala de circa 1.000 kilometri si deservea peste 21.000 de clienti, in principal localizati in zonele invecinate oraselor Bucuresti si Timisoara.