"Putem aminti doar de cele cinci miliarde de euro, potentiale investitii in producerea energiei regenerabile care pot fi facute pana in 2015, sau parteneriatele public private din zona termo, hidro si nuclear. Totusi, pentru a atrage investitori Romania are nevoie de o legislatie stabila, predictibila si corecta”, spune Frank Hajdinjak, CEO al companiei de utilitati E.ON Romania, intr-un comunicat.

"Pe partea de energie trebuie sa existe un cadru de reglementare care sa permita investitorilor sa-si faca planuri de investitii pe termen mediu si lung, astfel ca afacerile sa poata fi rentabile atat pentru companii cat si pentru clienti", adauga Hajdinjak.

Despre problemele legislatiei romanesti vizavi de piata energetica vor discuta expertii in domeniu in cadrul conferintei European Energy Development, ce va avea loc in Capitala, pe 26 si 27 septembrie. Printre subiectele abordate in cadrul evenimentului se numara rolul Romaniei si al altor state europene in definirea politicilor energetice internationale, dar si optimizarea industriei.

Totodata, vor fi prezenti influenti oameni din mediul politic si de business romanesc si international, si anume: Ion Ariton - ministrul Economiei, Leonard Orban - ministru al Afacerilor Europene, Marek Szczygiel - ambasadorul Poloniei in Romania, Mark H. Gitenstein - ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Mariana Gheorghe - CEO, Petrom, Frank Hajdinjak - CEO, E.ON Romania, Luca D’Agnese - Country Manager Enel Romania, Eric Stab - CEO GDF SUEZ Energy Eastern Europe, precum si multi altii.

Citeste si:

Astepti o promovare sau schimbi locul de munca? Cati ani trec pana cand esti avansat

iPhone sau SpyPhone? Cum se transforma telefonul in spionul perfect