Emisiunea "Dupa 20 de ani" poate fi urmarita LIVE pe ProTv, ProTv NEWS si pe m.stirileprotv.ro , de pe orice device care este conectat la internet. Pe aparatele care ruleaza sistemele de operare iOS (iPod, iPhone, ipad) si Android, poti urmari LIVE emisiunea in sectiunea VIDEO, pe aplicatiile speciale ale www.stirileprotv.ro. Daca esti pe mobil, click aici.

Emisiunea "Dupa 20 de ani" poate fi urmarita INTEGRAL, pe VOYO.RO.

Atentionat la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV ca "pacientul Oltchim era sa moara pe masa din cauza unor mari dificultati in timpul operatiei ", premierul a raspuns ca, din fericire, "pacientul" nu moare, dar ca si el poate continua aceasta paralela medicala cu explicatia ca in timp ce Guvernul vroia sa opereze pacientul "a venit unul de la spitalul 9 si ne-a dat peste maini". El a precizat ca este vorba doar de o paralela medicala, fara aluzii.

Premierul a sustinut totodata ca cele 1,8 milioane euro prezentate de catre Dan Diaconescu reprezentau doar un imprumut restituit de "mama copilului lui Diaconescu" si a reluat ideea conform careia "povestea cu Dan Diaconescu" denota lipsa unui sistem de justitie care sa functioneze eficient pentru a sanctiona persoanele care prezinta statului documente false.

Ponta a sustinut din nou si faptul ca Diaconescu a beneficiat de protectie politica din partea PDL, a lui Videanu si "poate si din partea domnului Basescu", spunand ca a primit informari din partea serviciilor de informatii legate de fapte de inselaciune comise de Diaconescu. Potrivit premierului, toate aceste informari se afla la Parchet, fara sa fi generat insa o reactie.

"Daca domnul Diaconescu sau orice alt domn care vine cu documente false ajunge in inchisoare a doua zi, va garantez ca la Tarom si la CFR Marfa nu mai vine niciun alt escroc. Dar daca escrocul este bine-mersi si formeaza guvernul cu PDL daca nu ia USL 50%, atunci se vor prezenta alti Diaconesti", a afirmat Ponta.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Chitoiu ramane ministru in viitorul guvern doar daca rezolva cazul Oltchim si Hidroelectrica

Premierul Ponta sustine ca nu i-a cerut ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, sa demisioneze dupa esecul vanzarii Oltchim deoarece acesta a mostenit siuatia de la fostul guvern, dar ca l-a atentionat ca va ramane ministru in viitorul guvern doar daca rezolva problemele la Oltchim si Hidroelectrica.

"Am avut o discutie cu domnul Chitoiu, cu care am o relatie foarte buna, si i-am spus: Cred ca realizezi ca dupa 9 decembrie vei mai fi ministru daca rezolvi aceste doua lucruri", a spus Ponta.

Ministerul Economiei detine 54,8% din actiunile combinatului chimic. In actionariat se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

Pana la viitoarea tentativa de privatizare a combinatului, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim sa fie acordat un imprumut pana in 10 milioane euro si asteapta raspunsul Executivului comunitar intr-un interval de 30 zile.