"Prodplast va demara un amplu proces de relocare, fapt ce va conduce la imposibilitatea de a mai prelua comenzi, in acest sens, in data de 30 martie, fiind notificati clientii societatii privind intreruperea pe o perioada nedeterminata a activitatii de productie, incepand cu data de 1 mai 2012", se arata intr-un raport al companiei, remis Bursei, scrie Mediafax.

Actionarii Prodplast au decis in 2008 divizarea producatorului de mase plastice in doua firme, dintre care una cu activitati imobiliare, care detine terenurile si cladirile din Bucuresti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.

"Terenul apartine Prodplast imobiliare, iar constructiile vor fi demolate, urmand ca productia sa fie relocata. In ceea ce priveste viitorul proiect de pe acest teren, lucrurile sunt inca deschise. Nu e nimic definitivat", a declarat Pogonaru.

El a precizat ca este actionar indirect la Prodplast Imobiliare, alaturi de fonduri de investitii.

Cifra de afaceri a producatorului de mase plastice a crescut anul trecut cu 11%, la 53,8 milioane lei (12,7 milioane euro), iar profitul aproape s-a dublat, la 2,9 milioane lei (691.000 de euro).

Prodplast are un capital de 17 milioane lei, divizat in 17 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Pogonaru, care ocupa si pozitia de presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), detine concertat cu alte firme 51,49% din actiunile Prodplast, iar SIF Oltenia are 23,63% din titluri.

Actiunile Prodplast, listate la BVB, au inchis sedinta de tranzactionare de luni la un pret de 0,95 lei, in scadere cu 4,04%. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 16,2 milioane lei (3,7 milioane euro).