Volumul productiei a fost cu 1,3% mai mare in industria prelucratoare, cu 1,2% in industria extractiva si cu 0,7% in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi de 3,4% in industria bunurilor de uz curent, de 2% in industria bunurilor de folosinta indelungata si industria energetica si cu 0,4% in industria bunurilor de capital. Industria bunurilor intermediare a crescut cu 1,5%.

PIB-ul, in crestere

In ultimele trei luni ale anului trecut PIB a crescut cu 0,1% fata de trimestrul anterior, fiind sustinut in principal de industrie si agricultura. Pentru ca Romania sa iasa tehnic din recesiune, este nevoie ca si in primul trimestru al acestui an PIB sa creasca in termeni reali fata de trimestrul anterior.

In serie bruta, volumul productiei industriale din ianuarie a scazut fata de luna precedenta cu 3,7%, din cauza scaderii industriei extractive cu 6% si a industriei prelucratoare cu 4,5%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 2,3%.

Scade industria energetica

Comparativ cu aceeasi luna din 2010, industria a produs cu 10,6% mai mult, ca urmare a cresterilor inregistrate in industria prelucratoare cu 12,9%, in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 3,4% si in industria extractiva cu 0,6%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare de 15,3%, in industria bunurilor de folosinta indelungata de 14,1%, in industria bunurilor de capital de 10,3% si in industria bunurilor de uz curent de 6,1%.

Industria energetica a scazut cu 1,3%.