Intre ianuarie - noiembrie 2015, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 2,6%, ca efect al cresterii industriei prelucratoare (+3,2%) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,2%), transmite Agerpres.

Industria extractiva a scazut cu 11,7%.  

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3,1%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+3,4%) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,7%).

Industria extractiva a inregistrat o scadere de 11,6%  

In noiembrie 2015, productia industriala (serie bruta) a coborat fata de luna precedenta cu 4,4%, ca urmare a scaderii industriei prelucratoare (-5,1%) si a industriei extractive (-1,8%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 2,4%.  

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in noiembrie cu 0,2% fata de luna precedenta, din cauza scaderii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-3,4%) si industriei extractive (-2,0%). Industria prelucratoare a crescut cu 0,6%.  

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 1,9%, datorita industriei prelucratoare (+2,8%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 17,4%, respectiv cu 0,2%.  

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, productia industriala a crescut cu 2,6% in noiembrie, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+1,8%) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,4%). Industria extractiva a inregistrat o scadere de 20,9%.